realitní makléřka pro Prahu a Mladou Boleslav

Chaty a chalupy skupují Češi ve velkém

Rekreační nemovitosti jsou nedostatkovým zbožím Představa dovolené snů byla ještě nedávno spojována s pobytem u moře, ideálně v nějaké exotické destinaci. Kdo si ji nemohl dovolit, rekreoval se v tuzemsku. Karta se ale teď obrací a možnost trávit volno na vlastní chatě či chalupě začíná být v Česku žádanější než výlet do zahraničí.
Chaty a chalupy skupují Češi ve velkém
Konec daně z nabytí nemovitých věcí.
13.10.2020
Odebírejte nové články
Hlad po rekreačních nemovitostech roste Jakmile se mezi inzeráty na realitních serverech objeví nabídka víkendové chaty na prodej, kupci ji berou bez nadsázky útokem. Zájem o rekreační bydlení v Česku stoupá a s ním i jeho ceny. Velký podíl na tom mají omezení, která komplikují možnosti vycestovat za hranice. Vlastní chalupa v tuzemsku představuje téměř neotřesitelnou jistotu, že si vaši dovolenou užijete, ať už se situace kolem pandemie vyvine jakkoliv. Trvalé bydlení na chatě Kromě nejistého cestování Čechy z měst do přírody posouvá i další fenomén, který se rozšířil s příchodem koronaviru. Možnost pracovat na dálku už totiž dávno není jen výsadou několika šťastlivců. Mnohé firmy během krize zjistily, že jejich provoz funguje i bez neustálé přítomnosti lidí na pracovišti, a tak home office umožňují i nadále. Jejich zaměstnancům tím odpadla nutnost každodenního dojíždění, což značně rozšířilo výběr oblastí, kde se mohou usadit. Pro spoustu lidí tak vzdálenost do města přestává být jedním z nejdůležitějších kritérií, které při koupi domu zvažují. Není ani výjimkou, že se nemovitosti, které měly původně sloužit k rekreaci, mění na stálé bydlení. Proč koupi chaty či chalupy doporučuji? Zájem o koupi chalup roste, ale jejich nabídka nikoliv. Developeři se totiž věnují zejména budování drahých bytů a rekreační chaty už nikdo nestaví. Když se mě proto klienti zeptají, jaké nemovitosti mohou být při dnešních velmi vysokých cenách výhodnou investicí, odpovídám, že pořídit si chatu či chalupu je rozhodně skvělou volbou. Ať už pro někoho, kdo nyní kupuje, aby později prodal dráž, tak pro člověka, který chce rekreační objekt využít jen pro své vlastní potřeby.
Odebírejte nové články
z mého blogu!

Pravidelně pro vás připravuji aktuality ze světa realit a články o všem, co by vás mohlo o prodeji, koupi a investování do nemovitostí zajímat. V mém blogu zároveň najdete odpovědi na nejčastěji kladené dotazy mých klientů.



Stisknutím tlačítka "Odebírat články", souhlasíte se zpracováním osobní data

×

Chráníme Vaše soukromí

Naše společnost používá soubory cookies, které nám pomáhají zlepšovat funkčnost stránek a zajištují, aby naše stránky fungovaly bezpečně, neustále se zlepšovaly a přizpůsobovaly vaše vyhledávání. Díky nim dokážeme lépe nabídnout obsah, který pro vás může být zajímavý a užitečný. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ souhlasíte s využíváním všech cookies.
Více informací
ROZUMÍM   ZAMÍTNOUT