realitní makléřka pro Prahu a Mladou Boleslav

Ceny pronájmu stoupají a nabídka se zmeňšuje

A ceny na to logicky reagují. Ve velkých městech rostou v meziročním srovnání o více než osmnáct procent.

Za rychlým nárůstem poptávky po nájemním bydlení a s ním spojeným růstem cen je kombinace několika důvodů. Tím prvním jsou ceny na trhu s byty ke koupi. K růstu cen bytů se přidávají také stále nedostupnější hypotéky.

Právě nemožnost dosáhnout na hypotéku, která by pokryla financování bytu za současných vysokých cen, přiměla lidi k přeorientování se na nájemní trh.

Na ten navíc vytváří tlak ještě uprchlická vlna kvůli válce na Ukrajině.

Růst cen nájemného očekáváme i v dalších letech. Předpokládá se, že zdražení nájemného bude kopírovat inflaci. Pokud někdo zvažuje přechod do nájmu, měl by tak učinit co nejdříve, než změny na trh udeří plnou silou.

Zdroj: forbes.cz

Ceny pronájmu stoupají a nabídka se zmeňšuje
Konec daně z nabytí nemovitých věcí.
13.10.2020
Odebírejte nové články
Odebírejte nové články
z mého blogu!

Pravidelně pro vás připravuji aktuality ze světa realit a články o všem, co by vás mohlo o prodeji, koupi a investování do nemovitostí zajímat. V mém blogu zároveň najdete odpovědi na nejčastěji kladené dotazy mých klientů.



Stisknutím tlačítka "Odebírat články", souhlasíte se zpracováním osobní data

×

Chráníme Vaše soukromí

Naše společnost používá soubory cookies, které nám pomáhají zlepšovat funkčnost stránek a zajištují, aby naše stránky fungovaly bezpečně, neustále se zlepšovaly a přizpůsobovaly vaše vyhledávání. Díky nim dokážeme lépe nabídnout obsah, který pro vás může být zajímavý a užitečný. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ souhlasíte s využíváním všech cookies.
Více informací
ROZUMÍM   ZAMÍTNOUT