realitní makléřka pro Prahu a Mladou Boleslav

AML nebolí zákon o prání špinavých peněz

AML zákon v praxi
Díky novým nařízením z Evropské unie došlo ke zpřísnění zákona č. 253/2008 Sb. o některých opatřeních proti legalizaci výnosů z trestné činnosti a financování terorismu (známý také pod názvem AML zákon), který si klade za cíl zabránit praní špinavých peněz.
A jaké změny novela AML zákona přináší na trh nemovitostí? Zprostředkovatelé realitního obchodu teď mají povinnost identifikovat účastníky realitních transakcí, zeptat se jich na původ peněz, které použijí na úhradu nemovitosti, a zjišťovat, zda nejsou ve spojení s politicky exponovanými osobami.
Nedodržení nové legislativy se prodraží
Nová pravidla a povinnosti z nich vyplývající se vztahují na všechny, kdo kupují nebo prodávají nemovitosti za účelem podnikání nebo pomocí zprostředkovatele. A jejich nesplnění může vyjít draho. Každému, kdo se opatření rozhodne ignorovat, hrozí pokuta do výše až několika milionů korun a navíc zákaz činnosti.
Pokud vás proto makléř nebo realitní kancelář požádají o předložení dokladu totožnosti a vyplnění vašich údajů do formuláře o AML zákonu, snažte se jim vyjít vstříc. Nejedná se o jejich rozmar nebo zvýšenou zálibu v byrokracii, ale o nezbytný krok, který jim ukládá zákon.
AML nebolí zákon o prání špinavých peněz
Růst cen pozemků překonal hranici 20 %
07.12.2021
Odebírejte nové články
Odebírejte nové články
z mého blogu!

Pravidelně pro vás připravuji aktuality ze světa realit a články o všem, co by vás mohlo o prodeji, koupi a investování do nemovitostí zajímat. V mém blogu zároveň najdete odpovědi na nejčastěji kladené dotazy mých klientů.



Stisknutím tlačítka "Odebírat články", souhlasíte se zpracováním osobní data

×

Chráníme Vaše soukromí

Naše společnost používá soubory cookies, které nám pomáhají zlepšovat funkčnost stránek a zajištují, aby naše stránky fungovaly bezpečně, neustále se zlepšovaly a přizpůsobovaly vaše vyhledávání. Díky nim dokážeme lépe nabídnout obsah, který pro vás může být zajímavý a užitečný. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ souhlasíte s využíváním všech cookies.
Více informací
ROZUMÍM   ZAMÍTNOUT