realitní makléřka pro Prahu a Mladou Boleslav

ZÁJEM O NEMOVITOSTÍ V ZAHRANIČÍ ROSTE

Český přehřátý trh s nemovitostmi, rostoucí úrokové sazby hypoték, regulace ČNB, inflace, ale také agrese Ruska na Ukrajině. To vše v posledních týdnech mění plány lidí, do čeho investovat úspory. V konkrétních číslech vzrostl zájem o nemovitosti ve Španělsku u SLOVÁKŮ o 88 %, v MAĎARSKU o 73 %. Výrazný krok pak zaznamenal zájem o nemovitosti ve Švýcarsku. Na Slovensku vyskočila poptávka z měsíce před válkou na měsíc, kdy agrese začala, o 176 %, v Maďarsku dokonce o 268 %. Přírůstek u nemovitostí v Dubaji pak činí 82 %. Celkový meziměsíční nárůst zájmu o zahraniční nemovitosti činí cca 71 % na Slovensku a 82 % v Maďarsku. Podobná situace je i v POLSKU. Celkově se meziměsíčně zvedl zájem o 60 %. Zájem o nemovitosti ve Španělsku vzrostl o 45 %, v případě Rakouska o 68 %, Švýcarska o 210 %, Chorvatska o 72 % a v případě Itálie to je 168 %. Co se týká ČECHŮ, tak stabilně zůstává vysoká poptávka po nemovitostech v Rakousku nebo Chorvatsku. V případě Španělska ale došlo meziměsíčně ke skokovému nárůstu zájmu o 45 %, podobná čísla platí i pro Mallorcu (nárůst o 62 %) nebo Kanárské ostrovy (nárůst o 64 %). Zdroj: seznamzpravy.cz
ZÁJEM O NEMOVITOSTÍ V ZAHRANIČÍ ROSTE
Chaty a chalupy skupují Češi ve velkém
13.09.2021
Odebírejte nové články
Odebírejte nové články
z mého blogu!

Pravidelně pro vás připravuji aktuality ze světa realit a články o všem, co by vás mohlo o prodeji, koupi a investování do nemovitostí zajímat. V mém blogu zároveň najdete odpovědi na nejčastěji kladené dotazy mých klientů.



Stisknutím tlačítka "Odebírat články", souhlasíte se zpracováním osobní data

×

Chráníme Vaše soukromí

Naše společnost používá soubory cookies, které nám pomáhají zlepšovat funkčnost stránek a zajištují, aby naše stránky fungovaly bezpečně, neustále se zlepšovaly a přizpůsobovaly vaše vyhledávání. Díky nim dokážeme lépe nabídnout obsah, který pro vás může být zajímavý a užitečný. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ souhlasíte s využíváním všech cookies.
Více informací
ROZUMÍM   ZAMÍTNOUT