realitní makléřka pro Prahu a Mladou Boleslav

Státní hypotéky až do šesti milionů

Stát by podle něj mohl rodinám poskytnout hypotéky až do výše šesti milionů korun. Kritizuje totiž současný strop, který je nerealistický: končí na 2,4 milionu korun. Podle Českého statistického úřadu přitom běžný byt 3 + 1 vyjde průměrně na více než 3,7 milionu korun. Ceny ve velkých městech jsou samozřejmě výrazně vyšší. Ulehčit by Jurečka chtěl rodičům i jinak. „Připravenou máme i možnost, že by se část jistiny na hypotéku odečítala za narozené dítě,“ vysvětil. Mladým rodinám by tak podle předsedy KDU-ČSL měl stát pomoci i tím, že se jim za část jistiny potřebné k získání hypotéky zaručí. Cíl Jurečkova plánu je dvojí: vytáhnout rodiny se čtyřmi a více dětmi z ohrožení chudobou a zároveň v Česku podpořit další růst porodnosti. Pokud se totiž podle nastupujícího ministra budou moct rodiny opřít o stát, budou otevřenější dalšímu potomkovi. Zdroj: lidovky.cz
Státní hypotéky až do šesti milionů
Byty došly
15.11.2021
Odebírejte nové články
Odebírejte nové články
z mého blogu!

Pravidelně pro vás připravuji aktuality ze světa realit a články o všem, co by vás mohlo o prodeji, koupi a investování do nemovitostí zajímat. V mém blogu zároveň najdete odpovědi na nejčastěji kladené dotazy mých klientů.



Stisknutím tlačítka "Odebírat články", souhlasíte se zpracováním osobní data

×

Chráníme Vaše soukromí

Naše společnost používá soubory cookies, které nám pomáhají zlepšovat funkčnost stránek a zajištují, aby naše stránky fungovaly bezpečně, neustále se zlepšovaly a přizpůsobovaly vaše vyhledávání. Díky nim dokážeme lépe nabídnout obsah, který pro vás může být zajímavý a užitečný. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ souhlasíte s využíváním všech cookies.
Více informací
ROZUMÍM   ZAMÍTNOUT