realitní makléřka pro Prahu a Mladou Boleslav

Ceny bytů v Česku od roku 2010 zvýšily až o sto procent

Ve třetím loňském čtvrtletí se ceny obytných nemovitostí i nájmy dál zvyšovaly. Ceny nemovitostí meziročně vzrostly o 9,2 procenta, nájmy pak o 1,2 procenta. Od roku 2010 se ceny domů a bytů více než zdvojnásobily v Estonsku, Maďarsku, Lucembursku, Lotyšsku a v Rakousku. Na Islandu ceny obytných nemovitostí v uvedeném období vzrostly o více než 150 procent. Při srovnání třetího čtvrtletí 2021 s rokem 2010 se ceny obytných nemovitostí zvýšily více než nájmy v 18 členských zemích EU. Ceny bydlení vzrostly ve 23 unijních zemích, zatímco ve čtyřech klesly. Nejvyšší růst má Estonsko (+141 procent), za ním je Maďarsko (+118 procent), Lucembursko (+117 procent), Lotyšsko (+106 procent) a Rakousko (+104 procent). Pokles cen domů a bytů registruje Řecko (-28 procent), Itálie (-12 procent), Kypr (-6,0 procent) a Španělsko (-0,5 procenta).” Zdroj: e15.cz
Ceny bytů v Česku od roku 2010 zvýšily až o sto procent
Počet zlevněných bytů roste každým měsícem
06.08.2022
Odebírejte nové články
Odebírejte nové články
z mého blogu!

Pravidelně pro vás připravuji aktuality ze světa realit a články o všem, co by vás mohlo o prodeji, koupi a investování do nemovitostí zajímat. V mém blogu zároveň najdete odpovědi na nejčastěji kladené dotazy mých klientů.



Stisknutím tlačítka "Odebírat články", souhlasíte se zpracováním osobní data

×

Chráníme Vaše soukromí

Naše společnost používá soubory cookies, které nám pomáhají zlepšovat funkčnost stránek a zajištují, aby naše stránky fungovaly bezpečně, neustále se zlepšovaly a přizpůsobovaly vaše vyhledávání. Díky nim dokážeme lépe nabídnout obsah, který pro vás může být zajímavý a užitečný. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ souhlasíte s využíváním všech cookies.
Více informací
ROZUMÍM   ZAMÍTNOUT